aug04

Zonne-energie om ijs te maken

Categorieën // Groene stroom

5.000 zonnepanelen op het dak van ijsbaan Thialf in Heerenveen om ijs te maken. De tegenstelling kan bijna niet groter zijn maar toch gaat het gebeuren. Met de 5.000 zonnepanelen die geplaatst worden op de ijshal kan de helft van de energiebehoefte worden opgewekt. Het doel voor Thialf is energieneutraal worden, wat in 2020 behaald moet zijn.

Energie in Thialf

Op dit moment wordt Thialf verbouwd en gisteren werd het eerste zonnepaneel op het dak geplaatst. Samen met de 4.999 panelen die nog volgen vormt het binnenkort het grootste zonnedak op een Nederlandse sporthal. Thialf heeft Nuon als energiepartner en de leverancier helpt de hal dan ook verduurzamen. De overige energie die niet opgewekt wordt uit de zonnepanelen wordt ingekocht door Thialf en is 100% duurzaam opgewekt. Ook worden er energiebesparende maatregelen toegepast om het energieverbruik terug te dringen.

Zo zijn er in 2015 al een nieuwe ijsvloer en nieuwe koelmachines gekomen, wat het energieverbruik ten goede kwam. Met de huidige verbouwing komt er een dubbele isolatie tussen de ijsvloer en de buitenlucht wat bijdraagt aan een energiebesparing van 50% ten opzichte van het oude Thialf. Het nieuwe Thialf gaat in november dit jaar weer open.

Zelf bijdragen aan duurzame energie                           

Heb jij ook zonnepanelen gekocht of wil jij ook over op duurzame energie? Bekijk hoe de verschillende energieleveranciers op EasySwitch.nl omgaan met zonnepanelen en terugleververgoedingen. Zijn er meerdere leveranciers die ongeveer gelijke voorwaarden hebben? Dan kan je ook reviews over de leveranciers van veel verschillende mensen lezen op EasySwitch.nl. De energievergelijker van EasySwitch.nl is onafhankelijk en ook als je jouw verbruik niet precies weet kan je op basis van jouw woonsituatie gemakkelijk energie vergelijken. Er zijn jaarlijkse besparingen mogelijk tot wel 400 euro!

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

 • Groene stroom voordeel

  Het is net zo duur als gewone stroom

 • Groene stroom voordeel

  De prijs blijft de komende jaren gelijk

 • Groene stroom voordeel

  Lever een bijdrage aan een goed milieu

 • Groene stroom voordeel

  Aanbevolen door het Wereld Natuur Fonds

 • Groene stroom voordeel

  Het helpt klimaatveranderingen tegengaan