jan16

Bespaar energiekosten met een slimme meter

Categorieën // Groene stroom

In deze dure tijden wilt iedereen zoveel mogelijk kosten besparen en dat is natuurlijk volkomen begrijpelijk. Door de enorme financiële druk gaan mensen op allerlei vlakken proberen te bezuinigen. Ook op het gebied van energie willen huishoudens zo goedkoop mogelijk uit zijn. Gelukkig is daar tegenwoordig een oplossing voor gekomen, namelijk een slimme meter. Het is niet zo dat een slimme meter zelf geld bespaart, maar dit handige apparaat maakt het wel mogelijk om geld te besparen. U krijgt namelijk inzicht in uw energieverbruik en dat is al een flinke stap vooruit ten opzichte van een aantal jaar geleden. Zes maal per jaar ontvangt u namelijk een overzicht van wat u verbruikt en hoeveel u daarvoor uitgeeft. U gaat dus nooit meer teveel betalen aan energiekosten.

Slimme meters zijn de toekomst

Het is ook mogelijk om dagelijks uw energieverbruik in te kijken. Tegenwoordig bestaan er hele handige websites en applicaties die u kunt koppelen aan uw slimme meter. Door een account aan te maken en in te loggen heeft u altijd inzage op uw energierekening. Al meer dan 500.000 huishoudens gebruiken al een slimme meter, waardoor er door deze gezinnen al flink wat geld wordt bespaard. Naar verluidt zal dit aantal alleen maar toe gaan nemen in de toekomst. U kunt nu ook geld gaan besparen door een slimme meter aan te schaffen en deze te koppelen aan een applicatie. De hoge energierekeningen behoren definitief tot het verleden!

Ga voor de slimme meter

Bent u nog niet in het bezit van een slimme meter en wilt u deze wel graag hebben? In sommige gevallen kunt u deze gratis ontvangen van een netbeheerder, namelijk bij:

 • Nieuwbouw
 • Vervanging
 • Grote renovatie

In eerste instantie krijgt u slimme meter aangeboden van uw energiemaatschappij, indien u deze nog niet heeft. Wanneer u wel al een slimme meter heeft en u graag een nieuwe wilt, kunnen sommige energiemaatschappijen daar kosten voor vragen. Vaak is dat het geval als het gaat om een normale aanvraag of als de woning zich in een bepaalde energieklasse begeeft. Voor de zekerheid moet u dat even controleren bij de maatschappij.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

 • Groene stroom voordeel

  Het is net zo duur als gewone stroom

 • Groene stroom voordeel

  Aanbevolen door het Wereld Natuur Fonds

 • Groene stroom voordeel

  De prijs blijft de komende jaren gelijk

 • Groene stroom voordeel

  Het helpt klimaatveranderingen tegengaan

 • Groene stroom voordeel

  Lever een bijdrage aan een goed milieu