okt25

Groene stroom Electrabel

Geschreven door // Groene Stroom Categorieën // Groene stroom

Kies nu voor groene stroom van Electrabel en kijk wat voordelig is voor jou!

Groene stroom van Electrabel kan een goede keuze zijn voor jou. Bekijk daarom nu de voordelen op de website en maak de keuze of dat jij over gaat stappen naar groene stroom van Electrabel. Je kunt nu online de overstap regelen. Het kan ook zijn dat je nog geen groene stroom hebt, dan wordt het tijd om je hieromtrent eens te gaan oriënteren. Electrabel kan je alle mogelijkheden vertellen en aangeven wat zij voor jou kunnen betekenen als het gaat over groene stroom!

okt25

Groene stroom Greenchoice

Geschreven door // Groene Stroom Categorieën // Groene stroom

Kies jij voor groene stroom van Greenchoice? Ervaar het nu!

Groene stroom van Greenchoice, een goede keuze? Lees op internet eens reviews van mensen die groene stroom van Greenchoice hebben en bekijk de website. Op deze manier kun je zelf gaan oordelen of de groene energie van Greenchoice een goede keuze is voor jou! Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt, je bent dus goed bezig voor het milieu als je over gaat stappen naar groene stroom van Greenchoice. Doe je ook mee? Ervaar nu alle voordelen die Greenchoice voor jou kan hebben en bekijk de mogelijkheden nu op de website.

okt25

Groene stroom opwekken

Geschreven door // Groene Stroom Categorieën // Groene stroom

Groene stroom opwekken hoe wordt het gedaan en is het voordelig?

Groene stroom kan op verschillende manieren worden opgewekt. Het kan gedaan worden middels aardwarmte (zelden) , biomassa, waterkracht, windenergie en zonne energie. Alle energie leveranciers hebben zo hun eigen manier om de groene energie op te wekken. Het is in ieder geval zeker dat groene stroom op een duurzame manier wordt opgewekt, het is een betere manier van stroom opwekken en dit heeft ook een positief effect op het milieu. Steeds meer mensen maken daarom de keuze om over te stappen naar groene stroom, puur omdat deze op een goede manier wordt opgewekt. Wat zou het mooi zijn als iedereen op zijn energierekening zag, dat groene stroom zoveel goedkoper zou zijn. Iedereen zou dan overstappen op groene stroom. Grijze stroom is vaak net iets goedkoper dan groene stroom of de prijzen zijn gelijk. Maar dan kijk je slechts naar geld en niet naar het milieu en de toekomst. Voor de toekomst en een beter milieu moet de keuze vallen op groene stroom, daarover is geen twijfel meer mogelijk. Zo zijn er tal van mogelijkheden. Alternatieve manieren om 'groen te denken', zijn bijvoorbeeld het investeren in een warmtekrachtkoppeling voor uw bedrijf.

Opwekken groene stroom

 • Biomassa: plantaardig materiaal wordt verbrand, bijvoorbeeld afvalhout, mest wordt vergist. Wat daarna overblijft is methaangas. Daaruit wordt elektriciteit opgewekt.
 • Waterkracht: bij een sluis wordt in een rivier een turbine geplaatst, deze wekt energie op.
 • Golfslagenergie: is mogelijk in de toekomst, deze manier is nog in een studiefase.
 • Getijdenenergie: met behulp van eb en vloed wordt energie opgewekt.
 • Blauwe energie: hierbij wordt energie gehaald uit het verschil tussen de hoeveelheid zoutconcentratie van zoetwater en zeewater.
 • Windenergie: windturbines wekken energie op.
 • Zonne- energie: uit het zonlicht wordt de elektriciteit opgewekt.

Voordelen voor het milieu

 • minder CO2 uitstoot en andere schadelijke stoffen
 • broeikaseffect wordt vertraagd
 • minder kernafval
 • onuitputtelijke bronnen
 • onafhankelijk van leveranciers van fossiele brandstoffen
okt25

Windturbine

Geschreven door // Groene Stroom Categorieën // Groene stroom

Wat is een windturbine? Een windturbine is een andere naam voor windmolen.

Een windturbine is een andere naam voor windmolen. Bij windenergie wordt een windturbine ingezet om de groene energie (electriciteit) op te vangen. Het gaat hierbij om de bekende windmolens, die in windrijke gebieden het meeste effect hebben. In Nederland kun je veel windturbines parken vinden waar de groene stroom met veel windmolens tegelijk wordt opgewerkt. Veel van deze windturbines zijn te vinden op de Maasvlakte, maar ook in België bij de haven van Brugge-Zeebrugge zijn de windturbines te vinden. Windturbines geven een geheel ander beeld aan het landschap waar ze staan, dit stuit op kritiek. Ook produceren ze behoorlijk wat geluid, als het hard waait, als ze op volle toeren werken. Windenergie wordt met open armen ontvangen, maar het plaatsen van de windturbines geeft wat problemen.

In Nederland is wel draagvlak voor windenergie

 • het is een onuitputtelijke bron;
 • vermindert de belasting van het milieu;
 • is efficiënt, verdient zichzelf terug;
 • afhankelijk van de wind.
okt25

Voordelen windturbine

Geschreven door // Groene Stroom Categorieën // Groene stroom

Een windturbine kan voordelen bieden, maar welke zijn dit?

Een windturbine kan voor veel groene energie zorgen. Steeds meer mensen kiezen voor groene energie en de windturbines worden daarom ook steeds meer populair. Het grote voordeel kun je zien in een windmolenpark, hier kunnen veel huizen worden voorzien van groene stroom en dit allemaal door de werking van de windturbines. Als je veel ruimte hebt kun je een eigen windturbine aanschaffen en gaan profiteren van alle voordelen die deze windturbine jou kan bieden. Groene energie is een goede keuze, prima voor het milieu en kan veel voordelen opleveren, maar bij een windturbine moet je eerst investeren.

De voordelen van een windturbine zijn

 • de bron is onuitputtelijk, zekerheid van energie;
 • investering wordt terugverdiend in korte of langere tijd; 
 • onafhankelijk van andere leveranciers;
 • milieuvriendelijk.
okt25

Nadelen windturbine

Geschreven door // Groene Stroom Categorieën // Groene stroom

De windturbine kent nadelen, welke nadelen zijn er?

Het bouwen van een windturbine kost veel geld. Dit is dan ook een nadeel van de windturbine, er moet eerst veel geïnvesteerd worden voordat men hier voordelen uit kan halen. Niet alleen de aanschaf is duur, maar er is ook veel plaats nodig om een windturbine te plaatsen. Als je zelf groene energie op wilt wekken kan de windturbine wel een optie zijn, maar je hebt hier veel ruimte en veel geld voor nodig. De aantasting van het landschap is ook een punt van kritiek op windmolens en het geluid dat ze produceren als ze op volle kracht werken.

Kortom

 • duur om te bouwen;
 • veel plaats nodig om te plaatsen;
 • aantasting landschap;
 • geluidsoverlast.
okt25

Werking windturbine

Geschreven door // Groene Stroom Categorieën // Groene stroom

Hoe werkt de windturbine?

Een windturbine kan groene energie opwekken. Van boven naar beneden bestaat de windturbine uit de volgende onderdelen: Rotorbladen, nacelle (versnellingsbak, naaf, generator en krul installatie), een mast met kabels en een personenlift of een trappenhuis, dan het fundament en onderaan een netaansluiting. Soms is deze transformator te vinden in de nacelle. De windturbine “vangt” de wind en zet de energie die vrijkomt door de wind om in elektriciteit. De rotor krijgt energie van de wind, geeft deze door aan de as, die daarop gaat draaien. De generator, vergelijke deze met een dynamo, zet de energie die van de draaiende as vrijkomt om naar elektriciteit. De windturbine kan dan weer groene energie leveren aan bepaalde bedrijven of huishoudens.

okt25

Waterturbine

Geschreven door // Groene Stroom Categorieën // Groene stroom

Is een waterturbine goed voor het milieu?

Een waterturbine wordt gebruikt om groene stroom op te wekken, hierbij wordt gebruik gemaakt van de waterkracht. De kracht van water kost niets, water heeft namelijk een enorme kracht die nu aan de hand van de waterturbine optimaal benut kan worden. De waterkracht werd vroeger al ingezet om grondstoffen boven te krijgen. De eeuwenoude technieken kunnen nu weer gebruikt worden bij de waterturbine. Daarnaast kent het vele voordelen, het is op veel plaatsen mogelijk en er kunnen bijvoorbeeld waterwielen ingezet worden die kunnen zorgen voor voldoende groene energie voor één of meerdere huishoudens.

okt25

Voordelen waterturbine

Geschreven door // Groene Stroom Categorieën // Groene stroom

Wat zijn de voordelen van de waterturbine?

Een waterturbine kan verschillende voordelen hebben. Het eerste voordeel is dat er geen gebruik gemaakt hoeft te worden van elektriciteit. Het is eenvoudig installeerbaar en vaak ook verplaatsbaar (afhankelijk van de grootte natuurlijk), het maakt weinig geluid, veroorzaakt geen zwevend slib en blijft stabiel ook bij hevige wind. Dit zorgt er voor dat de waterturbine onder alle omstandigheden ingezet kan worden om groene energie te winnen. Het geeft dus veel voordelen die goed zijn voor de mensen en voor de maatschappij.

okt26

Nadelen waterturbine

Geschreven door // Groene Stroom Categorieën // Groene stroom

Wat zijn de nadelen van de waterturbine?

Een waterturbine kent een nadeel, niet alle vissen overleven namelijk de tocht door de waterturbine. Er zijn wel mensen die bezig zijn om hier een oplossing voor te bedenken. Zo wordt er gewerkt aan een visgeleidingssysteem. Deze zullen de vissen dan aan de hand van een watertrap langs de waterkrachtcentrale leiden. De waterturbine kent dus naast veel voordelen echter een nadeel. Het is goed om te weten wat men met de waterturbine kan bereiken want er kan veel groene energie worden opgewekt aan de hand van deze waterturbine.

<<  1 2 [3
 • Groene stroom voordeel

  De prijs blijft de komende jaren gelijk

 • Groene stroom voordeel

  Lever een bijdrage aan een goed milieu

 • Groene stroom voordeel

  Aanbevolen door het Wereld Natuur Fonds

 • Groene stroom voordeel

  Het helpt klimaatveranderingen tegengaan

 • Groene stroom voordeel

  Het is net zo duur als gewone stroom