okt25

Energie opwekken uit afval

Categorieën // Groene stroom

Bij duurzame energie wordt al snel gedacht aan zon, wind en water om energie op te wekken. En niet zo gek natuurlijk. Maar een andere vorm van energieopwekking dient zich alweer aan; energie uit afval. Toegegeven deze vorm levert CO2 op en is minder duurzaam dan bijvoorbeeld zonne-energie maar omdat er toch afval wordt geproduceerd, is het opwekken van energie uit afval toch duurzaam.

Energie vergelijken

Sinds de liberalisering van de markt kan men energie vergelijken en direct naar een andere leverancier overstappen. Dit is niet inmiddels al 10 jaar mogelijk maar daarvoor kon het niet. Men kan nu kiezen voor een leverancier maar ook voor het soort stroom. De keuze tussen groen en grijs ligt binnen handbereik. En als het aan de sommige politieke partijen ligt, gaat die keuze binnenkort zelfs verder. Dan kan gekozen worden voor groene stroom die opgewekt is in Nederland. Het land van opwekken (origine) moet dan door gecommuniceerd worden. Een goede zaak! Zo kan voor duurzame energie uit Nederland worden gekozen.

Groene stroom uit Nederland

Nederland wekt energie op uit wind of zon maar importeert veel meer groene stroom. Onze Oosterburen bijvoorbeeld hebben vaak een overschot waardoor groene stroom goedkoop geïmporteerd kan worden. Maar in de toekomst zal ons land veel meer zelf moeten opwekken. Dit is overigens ook de ambitie. Zon, water en wind spelen daarbij een grote rol, maar ook energie uit afval kan belangrijk worden. Bij deze laatste vorm kan er al veel in ons eigen land worden opgewekt.

Nederland beschikt inmiddels over 13 afvalenergiecentrales, 3 biomassa-energiecentrales en 2 slibverbrandingsinstallaties om afval op een juiste manier om te zetten in energie. Het gaat om afval dat omgezet wordt in stroom die direct het net op kan. Er blijft in dat geval stukken minder afval over wat ook weer gebruikt wordt voor wegenbouw. Duurzaam dus.

Het gaat vooral om de verbranding van huishoudelijk en bedrijfsafval. Dit wordt ‘thermische recycling’ genoemd. Recyclebaar materiaal wordt uiteraard niet verbrand alleen het niet herbruikbare afval verdwijnt in de oven. Dit gebeurt bij diverse Afval Verbrandings Installaties (AVI’s) in Nederland.

Uit onderzoek bleek al dat door energie uit afval op te wekken er een aardige CO2 reductie ontstond. Onderzoekers keken naar een AVI waarbij 1500 ton per dag aan afval werd verwerkt en zo energie en warmte werd opgewekt. Volgens de onderzoekers resulteerde deze manier van afvalverwerking en energieopwekking in een reductie van 270.000 ton CO2 uitstoot per jaar.

okt25

Nadelen groene stroom

Geschreven door // Groene Stroom Categorieën // Groene stroom

Groene stroom heeft verschillende voordelen en nadelen. Maar wat zijn nu de nadelen van groene stroom?

Als het over groene stroom gaat, dan gaat het over elektriciteit die wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Groene stroom kan op verschillende manieren worden opgewekt. Zij kan bijvoorbeeld middels windenergie en zonne-energie worden opgewekt. Dit kan met behulp van aardwarmte, met biomassa of met waterkracht. Maar de laatste tijd zijn veel mensen er op tegen dat er zoveel gebruik wordt gemaakt van groene stroom. Men zou namelijk groene stroom opwekken met de verkeerde gedachten. Er wordt nu namelijk teveel groene stroom opgewekt voor teveel doeleinden, dit kan ten koste gaan van het milieu. Veel windmolens bijvoorbeeld die een lelijk beeld veroorzaken. Het idee van groene energie is daarom niet alleen maar positief zoals dat voorheen wel het geval was.

okt25

Waarom groene stroom?

Geschreven door // Groene Stroom Categorieën // Groene stroom

Steeds meer mensen maken de keuze voor groene stroom, is het zoveel beter voor het milieu?

Veel mensen maken de keuze voor groene stroom, omdat ze denken dat het beter is voor het milieu, groene stroom zou het milieu minder belasten. Het wordt op een goede manier uit de aarde gehaald en het zorgt voor minder belemmeringen dan het opwekken van gewone energie. Daarnaast kan groene stroom op verschillende manieren worden opgewekt. Zonnepanelen zijn een keuze die veel mensen maken en dat zorgt er voor dat zij denken dat ze hun steentje bijdragen aan het milieu. Mensen kiezen voor groene energie omdat het op een duurzame manier wordt opgewekt uit verantwoorde energiebronnen.

okt25

Groene stroom via zonnepanelen

Geschreven door // Groene Stroom Categorieën // Groene stroom

Ervaar nu het gemak van groene stroom via zonnepanelen.

In Nederland is er een regeling waarbij de energie wordt verkocht aan een energiemaatschappij. Een consument koopt deze energie weer terug. Als de consument nu zelf energie opwekt, via zonnepanelen, kan hij energiekosten besparen. De aanschaf van zonnepanelen is echter erg duur. Soms is het nog mogelijk om gebruik te maken van een subsidie om zonnepanelen aan te schaffen. Er zijn diverse subsidies: de landelijke, de provinciale en de gemeentelijke subsidies. Per gemeente en provincie is de subsidie verschillend geregeld. Er is een tijd een campagne geweest om te zorgen dat mensen zouden kiezen voor zonnepanelen. Wanneer je veel spaargeld hebt, waarover je veel belasting moet betalen, dan kun je overwegen, dit geld te steken in de aankoop van zonnepanelen. Je betaalt ten eerste minder belasting en ten tweede gaat je energierekening omlaag. Een gunstig financieel plaatje zo op het eerste gezicht. Nog een voordeel is, dat je investeert in je woning, de waarde ervan stijgt namelijk.

De voordelen van zonnepanelen

 • ze zijn duurzaam;
 • ze dragen bij aan een beter klimaat;
 • ze maken je onafhankelijk van fossiele brandstoffen;
 • ze zorgen voor een besparing op je energierekening.

Hoeveel je bespaart kun je laten uitrekenen, door op een website een offerte in te vullen.

okt25

Groene stroom vergelijken

Geschreven door // Groene Stroom Categorieën // Groene stroom

Groene stroom vergelijken kan nu via internet!

Je kunt nu groene stroom vergelijken via internet. Ben je benieuwd welke groene energie leverancier het meest voordelig is? Kijk dan nu op internet om de groene stroom aanbieders te gaan vergelijken. Op jaarbasis kan dit veel schelen namelijk. Je kunt daarom flink gaan besparen als je kiest voor groene stroom vergelijken. Bekijk daarom nu jouw voordelen met groene stroom vergelijken. Het kan zijn dat je daarom snel over gaat stappen van aanbieder als het gaat over groene energie, omdat het vaak echt veel goedkoper kan. Neem er even rustig de tijd voor en bespaar energiekosten door een kritische blik op alle energie leveranciers.

okt25

Groene stroom energieleverancier

Geschreven door // Groene Stroom Categorieën // Groene stroom

Welke groene stroom energieleverancier ga jij kiezen? Maak nu een keuze.

Als je op zoek gaat naar een groene stroom leverancier dan kun je op internet gaan kijken. De keuze kun je snel maken als je de prijzen met elkaar gaat vergelijken. Je zou eens kunnen denken aan Nuon, Essent, Oxxion of Eneco. Allemaal groene stroom aanbieders waar jij gebruik van kunt maken. Bekijk de tarieven van deze groene energie leveranciers eens en maak de keuze welke leverancier het beste bij jou past. Je kunt ook overstappen naar groene stroom, als je weet hoeveel je per jaar ongeveer verbruikt kun je kijken welke energieleverancier voor groene stroom het beste bij jou past. Vergelijk geen appels met peren, let goed op wat er wel en niet in de energieprijs is berekend.

okt25

Groene stroom nuon

Geschreven door // Groene Stroom Categorieën // Groene stroom

Kies nu voor groene stroom van Nuon en ervaar zelf de voordelen.

Het is een goede keuze als je gaat kiezen voor groene stroom. Nuon zou dan jouw groene stroom aanbieder kunnen zijn. Je kunt meestal kiezen voor een abonnement van groene stroom dat je vast laat zetten, bijvoorbeeld een jaar of liever vijf jaar tegen een vast tarief. Bekijk eens of de energie van Nuon voor jou een voordelige beslissing is. Bekijk de mogelijkheden daarom nu op de website van Nuon. Wanneer je voor een contract met een vaste termijn kiest, dan ligt de prijs wat hoger.

okt25

Groene stroom Essent

Geschreven door // Groene Stroom Categorieën // Groene stroom

Hoeveel betaal je voor groene stroom van Essent?

De groene stroom voor Essent is een keuze die de mensen de afgelopen jaren veel hebben gemaakt. Als je op de website van groene stroom Essent gaat kijken kun je zelf ervaren wat de voordelen voor jou kunnen zijn. Neem je energierekening erbij en bekijk of dat het voor jou voordeliger kan als je over gaat stappen naar groene stroom van Essent. Misschien kun je met een leuke aanbieding bij deze energieleverancier binnenkomen en profiteren van alle voordelen! Wanneer je voor een contract met een vaste termijn kiest, dan ligt de prijs wat hoger. Essent heeft een prima aanbieding voor nieuwe klanten, waarbij je een contract krijgt voor één jaar tegen een vaste prijs. Daalt in dit jaar de prijs van de energie dan gaat ook jouw termijn bedrag omlaag, stijgt de prijs van de energie dan stijgt jouw termijn bedrag niet mee. Je weet dus gedurende één jaar wat je maximaal moet betalen.

okt25

Groene stroom Oxxio

Geschreven door // Groene Stroom Categorieën // Groene stroom

Groene stroom van Oxxio, de beste keuze voor jou?

Je kunt nu groene stroom af gaan nemen bij Oxxio. Misschien verbruik je nu nog gewone stroom en wil je al een langere tijd overstappen. Neem op internet eens deel aan een groene stroom test en kijk eens welke aanbieder het beste bij jou past, het zou zomaar kunnen dat Oxxio er uit gaat komen als beste groene stroom aanbieder. Bekijk daarom nu de voordelen van groene stroom van Oxxio op de website van Oxxio. Je kunt ook online een groene stroom abonnement afsluiten bij deze aanbieder.

okt25

Groene stroom Eneco

Geschreven door // Groene Stroom Categorieën // Groene stroom

Is groene stroom van Eneco de beste keuze voor jou of kies je een andere aanbieder?

Wil je graag groene stroom van Eneco? Kies dan nu voor groene energie van Eneco en meld jezelf aan op de website. Je kunt nu bekijken welke tarieven je per maand moet betalen, als je jouw verbruik kent kun je dit zo uitrekenen. Kijk daarom nu of dat jij voordelig uit bent met groene stroom van Eneco. Misschien is Eneco wel de beste energieleverancier voor jou. Bekijk nu de website voor de mogelijkheden en de voordelen die Eneco voor jou heeft.

<<  1 [23  >>  
 • Groene stroom voordeel

  De prijs blijft de komende jaren gelijk

 • Groene stroom voordeel

  Het is net zo duur als gewone stroom

 • Groene stroom voordeel

  Aanbevolen door het Wereld Natuur Fonds

 • Groene stroom voordeel

  Het helpt klimaatveranderingen tegengaan

 • Groene stroom voordeel

  Lever een bijdrage aan een goed milieu