jan15

Goedkoop gas en stroom vergelijken

Categorie├źn // Groene stroom

Om de goedkoopste leverancier voor gas en stroom te bepalen is het van belang dat het aanbod van de leverancier is afgestemd op je woonsituatie, eisen en wensen. Door gebruik te maken van een energievergelijker zie je direct of een leverancier goedkoper is voor je persoonlijke verbruik. Weet je niet wat je exacte verbruik is ook dan kan een vergelijkingswebsite je helpen door het energieverbruik voor je uit te rekenen.

Vrije gas en stroom markt

De Nederlandse energiemarkt werd in 2004 vrijgegeven. Gas en stroom leveranciers mogen sinds dit moment zelf de energietarieven bepalen. Anno 2017 zijn er een hoop verschillende energieleveranciers met elk een eigen kortingstarief voor goedkoop gas en stroom. Maar de leverancier met het hoogste kortingstarief is niet per definitie de goedkoopste. Dit hangt namelijk af van de samenstelling van een huishouden en daarmee het energieverbruik.

Verbruikt een huishouden bijvoorbeeld veel stroom en weinig gas dan zal een kortingsactie op het gastarief weinig verschil maken. Bij een huishouden met een relatief hoog gasverbruik levert het juist veel voordeel op. Zo zijn energieprijzen en daarmee de goedkoopste gas en stroom leverancier altijd gekoppeld aan het verbruik. Daarnaast bestaan er nog situaties waar er enkel gas of enkel stroom noodzakelijk is. In deze situaties hanteren energieleveranciers weer andere kortingsacties en tarieven.

Het vinden van de goedkoopste gas en stroom leverancier in een vrije energiemarkt

Bij het vergelijken van gas- en stroom aanbieders is het dus van belang om dit te doen op basis van het verbruik. Dit kan op basis van het verbruik in het verleden maar, als de gezinssamenstelling veranderd of bij een verhuizing kan het zijn dat het verbruik veranderd. Door gebruik te maken van een energievergelijker wordt het mogelijk om alle energieleveranciers in een keer te vergelijken op basis van het door jou ingevulde verbruik. Zo krijg altijd het meest persoonlijke en accurate advies. Ook als je niet zeker bent van je verbruik geeft een vergelijkingswebsite je de mogelijkheid om je verbruik in te schatten op basis van het type woning en de huishoudsamenstelling om zo de goedkoopste gas en stroom leverancier te vinden. Zo hoef je niet langer het hele internet af te struinen naar de goedkoopste aanbieder voor gas en/of stroom.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

 • Groene stroom voordeel

  Het helpt klimaatveranderingen tegengaan

 • Groene stroom voordeel

  Het is net zo duur als gewone stroom

 • Groene stroom voordeel

  De prijs blijft de komende jaren gelijk

 • Groene stroom voordeel

  Aanbevolen door het Wereld Natuur Fonds

 • Groene stroom voordeel

  Lever een bijdrage aan een goed milieu